Rozgrzewająca zupa z curry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    2 szt
  • ziemniaki

    5 szt
  • makaron muszelki

    150 g
  • marchew

    2 szt
  • fasola zielona

    150 g
  • Mieszanka:

    warzywna 250 g
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    0,5 łyżeczki
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • kostka rosołowa

    1 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    5 ziaren
  • woda

    2 litry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wodę, wkładamy skrzydełka i gotujemy. Zbieramy szum. Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w mała kosteczkę. Wkładamy do gotujących się skrzydełek. Dodajemy kostkę rosołową, liść laurowy i ziele angielskie. Dokładamy fasolkę szparagową i mieszankę warzyw. Doprawiamy solą, pieprzem, ostrą czerwoną papryką i curry. Gotujemy do miękkości warzyw. Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie i gdy jest już miękki przekładamy do warzyw pod koniec gotowania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
teresa18 11.11.2014 20:49
pewnie rozgrzewająca
IZABELA29 11.11.2014 20:35
pewnie pyszna
marcia7 11.11.2014 18:47
Musi nieźle rozgrzewać
luna76 11.11.2014 18:44
strasznie kusząca :)
RenataZ-et 11.11.2014 18:36
lubię takie smaki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat