Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozgrzewająca zupa pomidorowa

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Udało mi się uzyskać nieco inny wariant tej klasyki kulinarnej, dzięki dodatkowi żółtej pasty curry, której może zbyt pikantny smak przełamałem dodając natkę kolendry. Oto przepis na rozgrzewającą zupę pomidorową!

Składniki:

Składniki

pomidor 1 kilogram
pasta curry 100 gramów
natka kolendry 4 duże łyż.
olej sezamowy 2 łyżki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewająca zupa pomidorowa

Rozgrzewająca zupa pomidorowa to doskonała propozycja na chłodne dni. Dzięki dodatkowi pasty curry nabiera nieco bardziej orientalnego smaku,

Dowiedz się:

  • jak szybko zrobić zupę pomidorową

1. Pomidory kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju przez kilka minut, pod koniec dodajemy pastę curry.

2. Zalewamy wrzątkiem (1 litr). Chwilę gotujemy, lekko studzimy i miksujemy.

3. Przygotowany wywar przecieramy przez sito, ponownie podgrzewamy. Do smaku doprawiamy solą. Podajemy z posiekaną natką kolendry i grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak