Rozgrzewająca zupa kapuściana

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników:

  • kapusta kiszona

    60 dag
  • ziemniaki

    7 sztuk
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • pomidor

    1 sztuka
  • marchew

    3 sztuki
  • seler

    1/5 sztuki
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • filety z kurczaka

    2 sztuki
  • Ziele angielskie całe Prymat

  • Liść laurowy suszony Prymat

Przyprawa arrabiata:

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • ząbek czosnku

  • papryczka chili

    platki suszone chilli
  • Cebulka smażona Prymat

  • Kminek mielony Prymat

  • Gorczyca biała cała Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Bazylia suszona Prymat

  • Natka pietruszki suszona Prymat

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rozgrzewająca zupa kapuściana foto
Filet z kurczaka oczyscic, pokroic w grubsze pasy.
Doprawic sola, pieprzem, slodka papryka mielona.

Cebule pokroic w piorka
Krok 2 - Rozgrzewająca zupa kapuściana foto
Na mocno rozgrzanym oleju podsmazyc razem cebule i kurczaka, az sie lekko zrumieni, razem z lisciem laurowym i zielem angielskim
Krok 3 - Rozgrzewająca zupa kapuściana foto

Marchew, seler i pora obrać.
Marchew kroimy w plastry, seler w kostkę

Krok 4 - Rozgrzewająca zupa kapuściana foto
Do garnka dodac warzywa i lekko podlac woda.
dusic okolo 5 minut pod przykryciem
Krok 5 - Rozgrzewająca zupa kapuściana foto
Papryki pokroic razem z pomidorami w grubsza kostke
Krok 6 - Rozgrzewająca zupa kapuściana foto
Ziemniaki obrac i pokroic w gruba kostke
Krok 7 - Rozgrzewająca zupa kapuściana foto
Do garnka dodajemy koncentrat i zabek czosnku przecisniety.
Mieszamy do rozprowadzenia sie koncentratu
Krok 8 - Rozgrzewająca zupa kapuściana foto
Nastepnie dodajemy pozostale warzywa, czyli pomidory, papryki i ziemniaki.
Dolewamy okolo 2 szklanki wody.
Gotujemy na malym ogniu do momentu kiedy warzywa beda juz miekkie, ale nie rozpadajace sie.

Dodajemy przyprawe arrabiata- ja mam gotowa mieszanke, ale wymienilam wszystkie jej skladniki, poniewaz uwazam ze doskonale nadaje ostrosc i smak.
Polecam skomponowac sobie taka mieszanke
Krok 9 - Rozgrzewająca zupa kapuściana foto
Kapuste jezeli jest bardzo kwasna lekko przeplukac.
Dodajemy do zupy na sam koniec i gotujemy jeszcze okolo 10 minut
Krok 10 - Rozgrzewająca zupa kapuściana foto
Zupa jest bardzo syta i rozgrzewajaca


Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 23.06.2016 12:58
bardzo smacznie się prezentuje
Mama niejadka 22.06.2016 18:45
Pyszna zupka ::)
Agnieszka-87-25 22.06.2016 14:23
dobra jest
Lis 22.06.2016 13:17
Zjadłabym taką zupę:)
Ewelina1991 22.06.2016 08:24
apetyczna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat