Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozgrzewająca zupa kapuściana

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników:

kapusta kiszona 60 dag
ziemniaki 7 sztuk
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
marchew 3 sztuki
seler 1/5 sztuki
por (biała część) 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
cebula biała 1 sztuka
filety z kurczaka 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat

Przyprawa arrabiata:

Papryka słodka mielona Prymat
ząbek czosnku
papryczka chili platki suszone chilli
Cebulka smażona Prymat
Kminek mielony Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Bazylia suszona Prymat
Natka pietruszki suszona Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewająca zupa kapuściana

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka oczyscic, pokroic w grubsze pasy.
Doprawic sola, pieprzem, slodka papryka mielona.

Cebule pokroic w piorka
Krok 1 - Rozgrzewająca zupa kapuściana foto
2
Na mocno rozgrzanym oleju podsmazyc razem cebule i kurczaka, az sie lekko zrumieni, razem z lisciem laurowym i zielem angielskim
Krok 2 - Rozgrzewająca zupa kapuściana foto
3

Marchew, seler i pora obrać.
Marchew kroimy w plastry, seler w kostkę

Krok 3 - Rozgrzewająca zupa kapuściana foto
4
Do garnka dodac warzywa i lekko podlac woda.
dusic okolo 5 minut pod przykryciem
Krok 4 - Rozgrzewająca zupa kapuściana foto
5
Papryki pokroic razem z pomidorami w grubsza kostke
Krok 5 - Rozgrzewająca zupa kapuściana foto
6
Ziemniaki obrac i pokroic w gruba kostke
Krok 6 - Rozgrzewająca zupa kapuściana foto
7
Do garnka dodajemy koncentrat i zabek czosnku przecisniety.
Mieszamy do rozprowadzenia sie koncentratu
Krok 7 - Rozgrzewająca zupa kapuściana foto
8
Nastepnie dodajemy pozostale warzywa, czyli pomidory, papryki i ziemniaki.
Dolewamy okolo 2 szklanki wody.
Gotujemy na malym ogniu do momentu kiedy warzywa beda juz miekkie, ale nie rozpadajace sie.

Dodajemy przyprawe arrabiata- ja mam gotowa mieszanke, ale wymienilam wszystkie jej skladniki, poniewaz uwazam ze doskonale nadaje ostrosc i smak.
Polecam skomponowac sobie taka mieszanke
Krok 8 - Rozgrzewająca zupa kapuściana foto
9
Kapuste jezeli jest bardzo kwasna lekko przeplukac.
Dodajemy do zupy na sam koniec i gotujemy jeszcze okolo 10 minut
Krok 9 - Rozgrzewająca zupa kapuściana foto
10
Zupa jest bardzo syta i rozgrzewajaca


Smacznego!
Krok 10 - Rozgrzewająca zupa kapuściana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 23.06.2016 12:58
bardzo smacznie się prezentuje
Mama niejadka 22.06.2016 18:45
Pyszna zupka ::)
Agnieszka-87-25 22.06.2016 14:23
dobra jest
Lis 22.06.2016 13:17
Zjadłabym taką zupę:)
Ewelina1991 22.06.2016 08:24
apetyczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak