Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozgrzewająca zupa gulaszowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 0,5 kg
fasola biała z puszki 40 dag
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
cukinie małe 1 szt
marchewka 1 szt
papryczka chili 1 szt
smalec 1 łyżka
olej 1-2 łyżki
papryka mielona 1-2 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
bulion warzywny 1,5 l
śmietana gęsta 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 6-7 ziaren
sól i pieprz do smaku
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewająca zupa gulaszowa

Kroki postępowania

1
Na rozgrzanym smalcu zrumienić pokrojone w kostkę mięso.
Krok 1 - Rozgrzewająca zupa gulaszowa foto
2
Przełożyć do garnka, zalać bulionem, dodać liście laurowe, angielskie ziele, odrobinę soli przykryć i gotować.
Krok 2 - Rozgrzewająca zupa gulaszowa foto
3
Na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię. Pod koniec dodać drobno posiekany czosnek i papryczkę chili, delikatnie podsmażyć.
Krok 3 - Rozgrzewająca zupa gulaszowa foto
4
Do półmiękkiego mięsa dodać pokrojoną w pół krążki marchewkę i podsmażone warzywa. Gotować do miękkości.
Krok 4 - Rozgrzewająca zupa gulaszowa foto
5
Do kubeczka wlać śmietanę, dodać mąkę, mieloną paprykę i koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać. Połączyć z miękkim mięsem, wsypać osączoną z zalewy fasolę, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 5 - Rozgrzewająca zupa gulaszowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak