Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozgrzewająca zupa dyniowa z imbirem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 2 kg
cebula biała 1 sztuka
cebla czerwona 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
kostka rosołowa 2 sztuki
oliwa 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
pieprz
sól do smaku
śmietana 12%
ocet balsamiczny
imbir świeży 3-5 cm

Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewająca zupa dyniowa z imbirem

W dużym garnku należy pokrojone w kostkę cebule z czosnkiem podsmażyć na oliwie z oliwek - aż się cebula zeszkli.Podczas podsmażania należy dodać świeżo starty imbir - około 3 - 5 cm w zależności od tego jak bardzo chcemy mieć ostrą zupę. Następnie należy dodać dynię obraną i bez pestek pokrojoną w paski i całość zalać 500 ml wody. Dodać kostki rosołowe. Gotować na małym ogniu, aż dynia zacznie się rozgotowywać. Następnie zmiksować zupę na krem. Dodać paprykę, sól i pieprz do smaku. Podawać z łyżką śmietany, kroplą octu balsamicznego i kroplą oliwy z oliwek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 18.09.2014 10:51
ciekawa zupa
matii6 12.03.2011 20:26
extra
alaaa 07.12.2010 17:56
bardzo ciekawe
Martysia 07.12.2010 16:32
super przepis :)
aisoglam 14.11.2010 16:39
Krem rewelacyjny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak