rozgrzewająca zupa cebulowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    6 sztuk
  • marchewki

    2
  • pietruszka

    1 szt
  • seler korzeniowy

    1/2
  • ząbek czosnku

    3
  • kości wędzone

    1 szt
  • por (biała część)

    1/2
  • pasta chili

    1/2 łyżeczki
  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Majeranek suszony Prymat

  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • olej

    1 łyżka
  • grzanki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa obrać. Wędzonkę, marchewkę, korzeń pietruszki i selera zalać dwoma litrami wody. Wrzucić ziele angielskie i liść laurowy, gotować na małym ogniu około godziny. W tym czasie cebulę i pora pokroić w piórka i podsmażyć na złoto na oleju. Wrzucić do wywaru, dodać majeranek i pastę paprykową, doprawić solą i pieprzem. Na końcu do zupy przecisnąć czosnek. Podawać z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agata3 02.10.2015 17:50
jedna z moich ulubionych :)
Aannkaa82 22.09.2015 08:49
Smaczna zupka ;)
berys18 20.09.2015 22:22
wygląda bardzo smacznie
Anna169Hosz 20.09.2015 13:40
Smakowita zupa.
Motorek 20.09.2015 11:37
smaczna zupa
Saga123 20.09.2015 11:33
smacznie wygląda :)
IZABELA29 20.09.2015 10:46
apetyczna zupka
Futka 20.09.2015 10:37
Cudna, smakowita i aromatyczna zupa :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat