Rozgrzewająca zupa \"ala węgierska\"

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

  • korpus

  • ziemniaki

  • papryka

  • łazanki

  • kminek

    niecała Łyżeczka
  • cebula

  • boczek

  • natka pietruszki

  • koperek

  • sól, pieprz

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1.5 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    0.5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z włoszczyzny i mięsa ugotować bulion. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dodać, 1.5 łyżeczki papryki słodkiej mielonej i 0.5 papryki ostrej, oraz niecałą łyżeczkę kminku. Paprykę czerwoną pokroić w kostkę. Do bulionu dodać ziemniaki. Na patelni zrumienić pokrojony w paseczki boczek, dodać cebulkę i razem przyrumienić. dodać do zupy. gdy ziemniaki będą już prawie ugotowane dodać pokrojona wcześniej paprykę (tak aby była jędrna i chrupiąca)i łazanki gotować jeszcze 5 min. Na koniec posypać koperkiem i natką. podawać z pieczywem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 07.03.2012 09:20
super
Izabela/bella81 24.01.2012 17:05
?wietna
PaniMISIOWA 13.05.2011 21:09
fajna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat