Rozgrzewająca gulaszowa z karkówką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koncentrat pomidorowy

    150 g
  • karkówka

    1 kg
  • ziemniaki

    8 sztuk
  • marchew

    3 sztuki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    2 łyżeczki
  • sól

  • cebula czerwona

    2 sztuki
  • olej do smażenia

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę myję i kroje na kawałki, ale niezbyt małe, ja lubię takie większe :)
Podsmażamy karkówkę na rozgrzanym oleju wraz z cebulką pokrojoną w piórka. Marchewkę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. Gdy woda z warzywami się zagotuję dokładamy mięso z cebulą. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy zupkę solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Podajemy gorącą! Idealna na chłodne dni :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jadwiga/Jaga85 03.12.2014 19:34
Bardzo smacznie!
mały_łasuch 03.12.2014 18:34
Dziękuje :) u mnie dziś padał śnieg więc była idealna na obiad :)
Renataj 03.12.2014 18:27
Pyszny pomysł:)
Gracer 03.12.2014 16:31
taką zupę bym zjadł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat