Rozeta z wedzonego łososia

Rozeta z wedzonego łososia

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    5 szklanek
  • kukurydza

    1 puszka
  • łosoś wędzony plastry

    300 g
  • szparagi

    2 puszki
  • jaja na twardo

    4 sztuki
  • sól, pieprz

  • żelatyna

  • wino białe

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bulion zagotować. Rozpuścić w nim żelatynę. Wystudzić. Wlać wino i doprawić solą i pieprzem. Wstawić na 10 minut do lodówki. Wnętrze formy (najlepiej aby była w kształcie kwaita) polać cienką warstwą galarety i wstawic na 5 minut do lodówki. Gdy galareta zastygnie, posrodku ułożyc kukurydzę, a wokół listki bazylii. Znów wstawić do lodówki. szparagi osączyc z zalewy, pokroić na kawałki, jajka - na ćwiartki. Plastrami łososia odłożyć dno i boki formy. Na wierzch ułożyć szparagi i jajka. Zalać reszta galarety i wstawić do lodówki na 8 godzin. Galarete przełożyć z formy na talerz

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

14.04.2013 09:51
jak dla mnie fantastyczne

adam1f

21.05.2011 00:13
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat