Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozeta orzechowo-brzoskwiniowa.

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
drożdże 5 dag
mleko 200 ml
cukier 3 dag
szczypta soli
żółtko jajek 2 szt
MASA ORZECHOWO BRZOSKEINIOWA
cukier puder 10 dag
białko 2 szt
tłuszcz do formy
orzechy mielone 30 dag
konfitura 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Rozeta orzechowo-brzoskwiniowa.

Kroki postępowania

1
Z drożdży ,1 łyżki mąki ,cukru i 3 łyżek letniego mleka zrobić rozczyn. Kiedy zacznie "pracować" dodać resztę składników ciasta i wyrobić.
Krok 1 - Rozeta orzechowo-brzoskwiniowa. foto
2
Odstawić do wyrośnięcia na 30 min. w ciepłe miejsce.
Krok 2 - Rozeta orzechowo-brzoskwiniowa. foto
3
Białka ubić z cukrem, dodać orzechy i konfiturę brzoskwiniową ,dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Rozeta orzechowo-brzoskwiniowa. foto
4
Ciasto rozwałkować na prostokąt 50X40cm,posmarować masą, zwinąć w rulon i pokroić na 10 części. Formę natłuścić i ustawić w niej kawałki ciasta w małych odległościach od siebie, bo jeszcze urośnie..Wierzch posmarować jajkiem , białkiem lub konfiturą.
Krok 4 - Rozeta orzechowo-brzoskwiniowa. foto
5
Piec w temp.180 stop.przez 40 min.
Krok 5 - Rozeta orzechowo-brzoskwiniowa. foto
6
Smacznego.
Krok 6 - Rozeta orzechowo-brzoskwiniowa. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 11.07.2014 20:52
przepyszny wypiek
Rysia 04.12.2013 22:49
Wygląda przepięknie i przepysznie.
norweska20 04.12.2013 20:39
pyszne ciasteczko
Gabi44 04.12.2013 19:03
Upiekę na Mikołajki.
kasienka23 04.12.2013 18:22
wygląda zachęcająco! :)
malaczarna23 04.12.2013 18:20
ale pyszności:)
mufinka79 04.12.2013 18:08
Wspaniały wypiek :)
patryska76 04.12.2013 18:06
Wygląda przepięknie ;-)
migotka28 04.12.2013 18:06
pięknie wygląda
Pietruszka 04.12.2013 17:45
fajnie wygląda
Beata999 04.12.2013 17:34
Piękne i z takim składem smaczne.
Joannasz3190 04.12.2013 17:33
Prezentuje się wybornie :)
IwonaDD 04.12.2013 17:26
wspaniałe ciasto
Maria 70 04.12.2013 16:40
Pasuje na święta,piękna.
Adamorek 04.12.2013 16:20
piękna i smaczna
Olga_SK 04.12.2013 15:44
Moje smaki :) A jak pięknie się prezentuje. Podkradam przepis :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak