Różane mini babeczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    200 gram
  • cukier puder

    50 gram
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • mąka

    170 gram
  • jajko

    3 szt.
  • mleko

    4 łyżki
  • esencja waniliowa

    kilka kropel
  • dzika róża

    5 łyżek marmolady
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Masło utrzeć z cukrem do puszystości. Dodawać jajka, esencję, mleko i zmiksować. Do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko zmiksować na małych obrotach. Na koniec dodać marmoladę. Gotową masę przekładać łyżką do foremek. Jeżeli ktoś ma gałkownicę do lodów to lepiej użyć, gdyż babeczki urosną jednej wielkości.
2. Babeczki piec w 170 stopniach przez ok. 25 min, do suchego patyczka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat