Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różane mini babeczki

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 gram
cukier puder 50 gram
proszek do pieczenia 1 łyżka
mąka 170 gram
jajko 3 szt.
mleko 4 łyżki
esencja waniliowa kilka kropel
dzika róża 5 łyżek marmolady

Przepis i sposób przygotowania na: Różane mini babeczki

1. Masło utrzeć z cukrem do puszystości. Dodawać jajka, esencję, mleko i zmiksować. Do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko zmiksować na małych obrotach. Na koniec dodać marmoladę. Gotową masę przekładać łyżką do foremek. Jeżeli ktoś ma gałkownicę do lodów to lepiej użyć, gdyż babeczki urosną jednej wielkości.
2. Babeczki piec w 170 stopniach przez ok. 25 min, do suchego patyczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak