Różane mini babeczki

Różane mini babeczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    200 gram
  • cukier puder

    50 gram
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • mąka

    170 gram
  • jajko

    3 szt.
  • mleko

    4 łyżki
  • esencja waniliowa

    kilka kropel
  • dzika róża

    5 łyżek marmolady
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Różane mini babeczki

1. Masło utrzeć z cukrem do puszystości. Dodawać jajka, esencję, mleko i zmiksować. Do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko zmiksować na małych obrotach. Na koniec dodać marmoladę. Gotową masę przekładać łyżką do foremek. Jeżeli ktoś ma gałkownicę do lodów to lepiej użyć, gdyż babeczki urosną jednej wielkości.
2. Babeczki piec w 170 stopniach przez ok. 25 min, do suchego patyczka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat