Przepis i sposób przygotowania na: Różana szarlotka
Kroki postępowania
Na grysik wyłożyć starte jabłka.
Na jabłka wykładamy różaną konfiturę.
Całość przykrywamy warstwą piany, na którą ścieramy schłodzone ciasto.
mąka | 3 szklanki |
margaryna | 1 kostka |
cukier puder | 0,5 szklanki |
żółtko jajek | 5 sztuk |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
ocet | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
białko | 5 sztuk |
cukier | 3/4 szklanki |
budyń śmietankowy | 2 sztuki |
jabłka | 1 kg |
konfitura z płatków róży | 3/4 małego słoiczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: