Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Róża w wielu odsłonach

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szkl
jajko 5 szt
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
śmietana 18 proc 1,5 szkl
cukier 1,5 szkl
barwniki spożywcze 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Róża w wielu odsłonach

Żółtka utrzeć z cukrem, na przemian dodawać sproszkowany budyń oraz mąkę zmieszaną z proszkiem, w między czasie dolewać śmietanę. Na sam koniec dodać ubite białka. Ciasto podzielić na 5 części. Do każdej dodać szczyptę barwnika w innym kolorze. Do formy w kształcie róży wylewać na przemian różne kolory ciasta. Piec ok. godz. w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 06.03.2014 22:14
Piękna róża.
RenataZ-et 06.11.2013 21:56
wspaniale wygląda
adelajda 02.11.2013 14:06
świetny pomysł :)
Iwusia 23.07.2013 22:30
jaka kolorowa :)
alaaa 26.05.2013 21:35
mam taką samą formę
IZABELA29 16.08.2012 10:49
nie mam takiej formy więc i róży nieupiekę
cooleczka 16.05.2012 22:49
super
matriasik 07.05.2012 14:28
Świetnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak