Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roszponkowa sałatka z cieciorką i sosem miodowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

roszponka 1 opakowanie
awokado 2 szt
cieciorka 1/2 puszki
pomidor 2 szt
miód 1 łyżka
żółtko jajek 1 szt
olej
Pieprz biały mielony Prymat
Musztarda sarepska Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roszponkowa sałatka z cieciorką i sosem miodowym

Rozpoczynamy od zrobienia sosu miodowego. Żółtko z jajka ucieramy z oliwą dodajemy pomalutku odrobinę musztardy , miodu i dalej ucieramy dolewając olej. Robimy podobnie jak majonez. Na koniec solimy i doprawiamy pieprzem. Sos ma być słodki ale i ostry. Sałatę myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Układamy na talerzach. Awokado obieramy i kroimy w paski. Pomidora kroimy w kosteczkę. Cieciorkę odcedzamy i dodajemy do sałatki. Wszystko polewamy zimnym sosem miodowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 15.01.2014 10:26
Fajna sałatka :)
noninka77 15.01.2014 10:04
wspaniale wygląda:)
Romanowka 15.01.2014 09:56
pyszna i zdrowa sałatka
paulina2157 15.01.2014 09:43
bardzo smakowita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak