Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roszponka z sosem balsamicznym i serem kozim

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

roszponka 4 garście
gruszka 2 szt
ser kozi 15 dag
kukurydza w puszce 4 łyżki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roszponka z sosem balsamicznym i serem kozim

Sałatę roszponkę myjemy i osuszamy. Sałatę rozkładamy na 4 talerze.
Kukurydze odsączamy z zalewy. Gruszkę myjemy i kroimy w plasterki. Plasterki gruszki układamy jeden na drugim z boku talerza. Doprawiamy ją pieprzem mielonym kolorowym. Ser kozi kroimy w kawałki i dodajemy do sałatki. Orzechy lekko siekamy dużym nożem i posypujemy nimi sałatkę . Całość solimy do smaku. Na koniec całą sałatkę polewamy sosem balsamicznym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 20.12.2016 21:45
super sałatka
mitek111 16.02.2014 13:22
lubię takie kombinacje owocowo-warzywne
Czyki 16.02.2014 12:01
Kapitalne połączenie:) pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak