Roszponka z przepiórczymi jajkami

Roszponka z przepiórczymi jajkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • roszponka

    1 opakowanie
  • pomidory suszone w zalewie

  • mozarella

  • oliwa

  • ocet balsamiczny

  • pieprz

  • przepiórcze jaja

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka przepiórcze gotujemy na twardo, obieramy.

Opłukaną roszponkę układamy na półmisku.

Następnie dodajemy połówki jajek przepiórczych, kawałeczki mozarelli, pomidorów suszonych oraz oliwki.

Skrapiamy oliwą z oliwek i octem balsamicznym.

Przed podaniem oprószamy świeżo mielonym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beata73

19.11.2013 07:27
nigdy tak zrobionej roszponki nie jadłam!

atort111

05.11.2013 15:17
ładnie wygląda

gosia561

19.07.2012 20:32
ale ekstra, coś innego

Iiiiii

17.03.2012 19:27
smaczne:)

cris04

15.03.2012 15:57
Fajna sałata i jaka zdrowa....

czekoladka_m

15.03.2012 13:43
Świetne zdjęcie a i przepis też bardzo fajny:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat