Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roszponka z dzikim ryżem i indykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 1 szt
ryż dziki 1 woreczek
roszponka 1 garść
olej rzepakowy 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól
czosnek 1 ząbek
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Roszponka z dzikim ryżem i indykiem

Udziec z indyka gotujemy z przyprawą uniwersalną do miękkości. Po ugotowaniu kroimy mięso na mniejsze kawałki. Roszponkę myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Ryz dziki gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy.
Robimy sos mieszamy dobrej jakości olej rzepakowy z sokiem z cytryny w stosunku 2;1 , dodajemy wyciśnięty czosnek i sól do smaku -mieszamy . Na talerzach układamy ryż polewamy go odrobiną sosu . Nakładamy sałatę a na nią mięso indyka . Kropimy całość sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 15.01.2013 19:30
jak smakuje tak jak wygląda to chyba coś takiego zrobię:)
kasienka23 13.01.2013 18:50
pycha
aginaa 13.01.2013 16:36
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak