Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosyjskie watruszki z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Farsz

pieczarki 6 szt
cebula biała 1 szt
olej do smażenia

Watruszki

ziemniaki ugotowane 80 dag
jajko 1 szt
mąka pszenna 20 dag
masło 10 dag
sól i pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rosyjskie watruszki z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju do momentu aż woda odparuje .Doprawiamy solą i pieprzem.
Jeszcze ciepłe ziemniaki gnieciemy tłuczkiem lub mielimy w maszynce,solimy i dodajemy przesianą mąkę .
Krok 1 - Rosyjskie watruszki z pieczarkami foto
2
Następnie dodać jajko ,i przyprawy wyrobić jednolite ciasto .Uformować gruby wałek i pokroić go na plastry o grubości 3 cm .
Krok 2 - Rosyjskie watruszki z pieczarkami foto
3
Plastry układać na wysmarowanej masłem blasze w każdym z nich zrobić wgłębienie łyżką i napełnić je farszem pieczarkowym polać roztopionym masłem i posypać bułką tartą .
Krok 3 - Rosyjskie watruszki z pieczarkami foto
4
Piec w 200C aż ładnie się zarumienią.Podawać z surówką .
Krok 4 - Rosyjskie watruszki z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 02.02.2015 19:35
Swietne Pysznosci
Lucan 02.02.2015 19:00
kolejna kuchnia do zaliczenia:)
Adamorek 02.02.2015 15:28
niezła sprawa
Anna169Hosz 02.02.2015 15:08
Bardzo apetyczne!
agnieszka214 02.02.2015 13:09
super sprawa takie danie mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak