Rosyjski kulesz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    40 dag
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1-2 szt
  • ziele angielskie

    kilka ziarenek
  • pieprz ziarnisty

    kilka ziarenek
  • cebula

    2 szt
  • mięso indycze

    75 dag
  • rosół z kostki

    (grzybowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekać i udusić na tłuszczu. Kaszę ugotować na sypko w esencjonalnym rosole z kostki, odcedzić, wymieszać z kilkoma łyżkami oleju. Mięso ugotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem listków laurowych, pieprzu, ziela angielskiego i soli – wywar można wykorzystać na zupę. Mięso wyjąć, pokroić w kostkę, wymieszać z kaszą i cebulą, przełożyć do natłuszczonej formy do zapiekania, ewentualnie doprawić do smaku. Zapiekać około 20 minut w gorącym piekarniku. Podawać z surówką z pomidorów lub ogórków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata113 09.03.2011 07:44
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat