Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosyjska zupa szczi

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 30 dkg
boczek wędzony 20 dkg
przecier pomidorowy 3 łyżki
grzyby suszone 4 szt
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 szt
ziemniaki 3-4 szt
kostka rosołowa 1 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rosyjska zupa szczi

Boczek pokroić w grube plastry, zalać wodą, dodać suszone grzybki, liść laurowy, ziele angielskie i kostkę rosołowa i zagotować. Dodać pokrojona kapustę kiszoną i gotować do miękkości kapusty.

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzucić cebulkę i marchewkę i podsmażyć 5-10 minut. Dodać przecier pomidorowy i smażyć jeszcze 2 minuty.

Boczek wyjąć z zupy i pokroić w kostkę, a do kapusty dodać przecier z warzywami. Zagotować, doprawić pieprzem i solą.

Ziemniaki ugotować osobno, nałożyć po porcji na talerz. Zalać zupą, posypać boczkiem i zieloną pietruszką. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_sl 09.03.2014 13:31
Uwielbiam takie zupy !
idealme 09.03.2014 12:27
palce lizać:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak