Rosyjska zupa solianka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    30 dag
  • łopatka wieprzowa

    30 dag
  • grzyby suszone

    50 g
  • kiełbasa

    25 dag
  • boczek wędzony

    15 dag
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1/2 szt
  • por

    1/2 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • ogórek kiszony

    4 szt + 200ml zalewy
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    3 ziarna
  • przyprawa uniwersalna

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżeczki
  • oliwa

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rosyjska zupa solianka foto
Mięso wołowe i wieprzowe pokrój w grubszą kostkę. Przełóż do garnka. Dodaj suszone grzyby, liście laurowe, ziele angielskie oraz przyprawę uniwersalną. Wlej 2 litry wody. Gotuj na małym ogniu 30 minut.
Krok 2 - Rosyjska zupa solianka foto
Marchewkę, pietruszkę oraz pora pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do zupy. Posiekaną cebulę i czosnek podsmaż na oliwie. Dodaj do zupy. Gotuj 30 minut.
Krok 3 - Rosyjska zupa solianka foto
Boczek pokrój w kostkę, natomiast kiełbasę w półplasterki. Razem podsmaż na oliwie i wrzuć do zupy. Ogórki pokrój w kostkę. Razem z zalewą dodaj do zupy. Z mąki i masła przygotowuj zasmażkę. Dodaj do zupy. Na końcu do wywaru dodaj koncentrat pomidorowy. Wymieszaj i gotuj 15 minut. Zupę dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Amellia 14.01.2015 11:18
muszę spróbować
IwonaDD 14.01.2015 10:54
wygląda pysznie
berys18 14.01.2015 09:08
bogata zupa, takie lubię
2milutka 13.01.2015 22:05
musi być pyszna;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat