Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosyjska zupa jesienna

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 20 dag
woda 1 1/2 litra
włoszczyzna 20 dag
kabaczek 1 szt.
cebula biała 1 szt.
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
śmietana 1/4 litra
ziemniaki 30 dag
kości wieprzowe 25 dag
tłuszcz 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosyjska zupa jesienna

Wykonanie:
Z kości i włoszczyzny ugotować wywar i odcedzić. Grzyby oczyścić, pokroić i ugotować w wywarze razem z ziemniakami. Dodać przecier i pokrojony kabaczek. Cebulę posiekać usmażyć na tłuszczu, dodać również do zupy i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Doprawić do smaku, zaciągnąć śmietaną i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 04.10.2014 19:53
wspaniała na chłodne jesienne dni
Zdzisław 04.10.2014 16:13
dla mnie bardzo smaczne danie podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak