Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rostbef wolno pieczony

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rostbef wołowy 1 kg
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
rozmaryn 2-3 gałązki
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rostbef wolno pieczony

Mięso w temperaturze pokojowej myjemy, usuwamy wszystkie błony i osuszamy dokładnie. Nacieramy solą, pieprzem i słodką papryką.

Olej mocno rozgrzewamy na patelni i obsmażamy na nim mięso. Następnie wkładamy je na kratkę piekarnika nagrzanego do 80 stopni. Układamy na nim gałązki rozmarynu i pieczemy przez ok 4 godziny. Pod mięso podstawiamy blaszkę.

Wyjmujemy do odpoczęcia i bardzo cienko kroimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 27.11.2016 15:09
Smaczne mięsko :)
kd045 26.11.2016 21:24
super przepis !
magdow 26.11.2016 21:19
smakowity przepis !
Marta1986 26.11.2016 20:59
apetycznie wygląda
tobi1989 26.11.2016 20:00
Pyszności :)
Małgorzata92 26.11.2016 19:54
Fajne mięso :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak