Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rostbef w miodku i orzeszkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rostbef z kością 1,5 kg
sól
pieprz
olej 2 łyżki
masło 1 łyżka
rum 3 łyżki
miód 1 łyżka
orzechy włoskie 5 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: rostbef w miodku i orzeszkach

czyste mięso bez kości solę, obsypuję pieprzem i smaruję olejem. Wkładam je do formy natłuszczonej masłem i piekę kwadrans w piekarniku nagrzanym do 250 stopni. W trakcie pieczenia mięso polewam rumem ( 2 łyżki ). Po tym czasie polewam rostbef mieszanką wykonaną z miodu, orzechów i rumu. Mięso piekę kolejny kwadrans, ale w mniejszej temperaturze, bo w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 13.08.2012 13:47
mniam
sznycel 07.08.2012 21:13
mięso zastępuje mi wędlinę na chlebie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak