Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rostbef

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rostbef bez kości 1 kg
rum 1/4 szkl
oliwa 3 łyżki
masło 1 łyżka
miód płynny 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: rostbef

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, posypać solą i pieprzem, następnie posmarować oliwą, wstawić na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 250 stopni, w tym czasie 3 razy skropić mięso rumem. Wymieszać orzechy z miodem i rumem, posmarować tym podpieczone mięso, zmniejszyć temperaturę do 200 stopni i piec kolejne 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.04.2011 08:59
lubię
Margo1 16.04.2011 08:59
lubię
Roman5 20.02.2011 17:07
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak