Rosołowy orzeźwiacz

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosołu warzywnego

    1 szkl.
  • posiekanej natki pietruszki

    2 łyżki
  • sól

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • estragon

    1 łyżeczka
  • jogurt

    2 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oziębić rosół i razem z jogurtem wymieszać w garnku, dodać pietruszkę i estragon, zmiksować. Posolić. Wlać do szerokich, niskich szklanek. Posypać gałką muszkatołową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 26.02.2013 00:38
super;]
Izabela/bella81 24.03.2011 00:30
coś niespotykanego :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat