Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosolnik wg Nelya

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 500 g
pieczarki 300 g
papryka czerwona 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 kawałek
ziemniaki 2 średniej wielkości
kasza orkiszowa 500 g
ogórki kiszone 300 g
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2-3 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
fasola biała z puszki 400 g
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rosolnik wg Nelya

Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy pokrojone na plasterki pieczarki, paprykę pokrojoną w paski, starte na dużych oczkach jarzyny, ziemniaki pokrojone w kostkę. Chwilę razem dusimy, zalewamy wodą (2 cm powyżej poziomu mięsa i warzyw), dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy i mieloną paprykę. Gotujemy 30-35 min, dodajemy starte na dużych oczkach ogórki, kaszę i gotujemy do jej miękkości. Kilka minut przed dodajemy osączoną z zalewy fasolę. Zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 15.11.2016 17:44
coś smacznego
Docherro 15.11.2016 15:50
Co tu pisać,danie przepyszne ,jak wszystkie:)
Konczi 15.11.2016 15:47
Wygląda oryginalnie, skusiłabym się na porcyjkę :)
Agnieszka-87-25 15.11.2016 15:44
dobry rosołek
Wafelek2601 15.11.2016 14:06
Pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak