Rosołek zwyczajny

Rosołek zwyczajny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartka z kurczaka

    1 szt duża
  • szyja indycza

    1 szt mała
  • łapki kurze

    3 szt
  • żołądki drobiowe

    2 szt
  • marchewka

    1 szt duża
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1 szt mały
  • por

    1 szt mały
  • cebula

    1 szt mała
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • pieprz mielony

    do smaku
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

  • bulion drobiowy

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Rosołek zwyczajny

Mięso umyć, z łapek obciąć pazurki. Warzywa obrać, cebulę przypiec na suchej patelni. Wszystko zalać 2 litrami wody. Dodać bulionetkę.Zagotować, odszumować i gotować na małym ogniu ok.50 min. (ma tylko mrugać). Ja podaję z lanymi kluseczkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

gusia1000 02.07.2015 21:55
Dobra zupa.
Henryka2 24.02.2015 16:32
jak autorka tego komentarza
09.06.2013 19:42
blady i nijaki
Anna133 18.04.2012 18:37
prosty a taki pożądany
Grażyna13 19.09.2011 12:29
Bardzo lubię :)
Nika53
Nika53 15.03.2011 17:48
Pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat