Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek z lubczykiem i pieczarką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak (około 1kg) 1/2 szt
marchewka 2 szt
makaron 1 opakowanie
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
natka pietruszki
pieczarki
masło 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
pietruszka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek z lubczykiem i pieczarką

Do garnka z wodą wkładamy 1/2 szt kurczaka ,kilka ziarenek pieprzu i liść laurowy .Gotujemy ok 15 min . Dodajemy kucharka ,startą marchewkę i pietruszkę .Gotujemy na małym płomieniu pod przykryciem . Na patelni na masełku podsmażamy pokrojone pieczarki smażymy i dodajemy do rosołu . Gdy mięso jest miękkie wyciągamy je i obieramy od kości ,z powrotem wkładamy do zupy .Gotujemy i dodajemy makaron .Doprawiamy do smaku pieprzem ,pokrojoną natka lubczyka i pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 10.02.2012 07:12
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak