Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek z kaszą i żółtkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
por 1 szt
żółtko jajek 1 szt
kasza kilka łyżek
natka pietruszki
ziele angielskie 2 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek z kaszą i żółtkiem

Udka zalewamy zimną wodą- doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu kilka minut.
Umyte warzywa drobno kroimy lub ścieramy na tarce i dodajemy do wywaru z mięsa.Przyprawiamy liściem laurowym i zielem angielskim.
Gotujemy aż mięso będzie miękkie. Następnie wyciągamy mięso, obieramy je ze skóry, drobno siekamy i dodajemy do zupy.
Wrzucamy kaszę i gotujemy.
Odlewamy niewielką ilość zupy i mieszamy z żółtkiem- zagęszczamy zupkę.
Na koniec przyprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 24.04.2015 08:00
pyszna zupka
ankaryba 08.10.2013 10:24
smaczny :-)
adelajda 21.09.2013 12:04
Super! ja żółtkiem zagęszczałam zupkę z żółtej fasolki
msmors 26.03.2013 20:08
jeszcze takiego nie jadłam
Janina 26.03.2013 17:20
Bardzo smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak