Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek z karpia

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała część pora
pieprz mielony
sól, cukier, Kucharek
mąka
jajko 2 szt.
karp 1,20 sprawiony z głową
seler 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek z karpia

Rybę wyfiletować.Pokroić na kawałki. Włożyć do garnka wraz z głową(oczyszczoną z oczu i skrzeli).Dodać obrane, umyte i dowolnie pokrojone warzywa i przyprawy oprócz mielonego pieprzu.Gotować ok. 30 min.na wolnym ogniu. Rybę wyjąć, zrobić i ugotować na rosole lane kluseczki. Na talerzu układać kawałki ryby, zalewać rosołem i obficie posypać natką pietruszki. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 15:55
Nie jadłam takiego.
Edyta38 23.04.2011 08:12
smaczne
wedith1 13.01.2011 08:20
Ciekawy rosołek :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak