Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek z indyka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 3 łyżki ugotowanej
woda 2 szklanki
ryż ugotowany 3 łyżki
marchewka 1 mały kawałek
filet z indyka 1 mały kawałek
sok winogronowy 1/2 szklanki
pietruszka 1 mały kawałek
por 1 mały kawałek
Natka pietruszki suszona Prymat 2 łyżki
olej rzepakowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek z indyka

Do małego garczka wlewamy wode, sok winogronowy. Wkładamy umyte obrane warzywa (marchew,seler, pietruszka, por, natka pietruszki) oraz kawałek mięsa. Gotujemy na małym ogniu od zagotowania 30 minut. Wyjmujemy wszystko do miseczki. Dodajemy 1/4 wywaru praz olej rzepakowy. MIksujemy przy pomocy blendera. Dodajemy ugotowany ryż i kasze jaglaną. Podajemy ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 30.12.2015 08:26
dla maluszka idealne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak