Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek z dodatkiem natki i lubczyku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

wołowina 300 g,
porcja rosołowa 1 szt,
żołądki drobiowe kilka szt,
marchewki 2 szt,
pietruszka 1 szt,
seler kawałek
Liść lubczyku suszony Prymat 2 gałązki
sól i pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt,
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka
natka pietruszki

dodatkowo;

makaron nitki 250 g, ugotowany

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek z dodatkiem natki i lubczyku

Jarzyny do rosołu obieramy i płuczemy.
Mięso na rosół dobrze płuczemy zalewamy zimną wodą i doprowadzamy do zagotowania.
Zdejmujemy szumowiny wytworzone w trakcie gotowania, dodajemy obrane opłukane jarzyny, lubczyk i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut.
Po tym czasie dodajemy listek laurowy, ziarenka ziela angielskiego oraz sól, pieprz i przyprawę uniwersalną ,gotujemy do miękkości mięsa.
Rosół przecedzamy przez sito do drugiego garnka, doprawiamy do smaku w razie potrzeby.
Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.
Po ugotowaniu przepłukujemy zimną wodą odsączamy na sicie a następnie nakładamy na talerze.
Zalewamy gorącym rosołem, posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.11.2017 23:42
Dobry rosół.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak