Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek wiejski

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kura lub kurczak 1 sztuka
wołowina 40 dkg
sól i pieprz
włoszczyzna 1 pęczek
makaron 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek wiejski

Mięso dokładnie umyć i zalać wodą. Zagotować. Wyjąć szumowiny, delikatnie przyprawić. Włoszczyznę obrać i umyć. Dodać do wywaru. Gotować na bardzo wolnym ogniu pod przykryciem kilka godzin. Na koniec przyprawić, przelać przez sito. Na talerze nałożyć ugotowany wcześniej makaron. Można dodać pokrojoną pietruszkę, marchewkę i natkę pietruszki. Zalać rosołem i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gottrina 23.02.2015 07:37
pycha rosołek
anemon 22.02.2015 23:10
Ale dlaczego wiejski?
Henryka2 22.02.2015 22:29
Prawdziwy rosołek bez chemii.Pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak