Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek mojej mamy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korpus lub udka
por 1
marczewki 2
pietruszka 1
seler 1
cebulka 1/2
woda letnia 3 litry
kostki rosołowe 2 szt
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
makaron nitki 250 gram
mięso wołowe

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek mojej mamy

Wstawiamy wodę, kiedy zacznie wrzec wkładamy oczyszczone i wypłukane mięsko. Czekamy, aż się trochę pogotuje i zbieramy brudną piankę, która powstała na wierzchu następnie wrzucamy obrane i umyte warzywa, kostki rosołowe, doprawiamy vegetą. Gotujemy makaron i podajemy z zieloną pietruszką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak