Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek cielęcy z zacierką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 5 dag
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
sól
pieprz
zacierka 25 dag
natka pietruszki 1 pęczek
cielęcina 1/2 z kością

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek cielęcy z zacierką

Mięso wypłukać, włożyć do garnka zalać 1,3 litra wody.Marchewkę , pietruszkę , seler obrać , opłukać dodać do mięsa oraz obraną cebulę. Pod koniec gotowania dodać liść laurowy. Gotować do miękkości mięsa. Doprawić do smaku solą , pieprzem , przyprawą do zup.Ugotować zacierki . Posiekać natkę pietruszki. Rosół podać z zacierką , posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 12.07.2013 10:39
pycha rosołek
rosik93 09.07.2012 00:34
super
madzialena19 08.04.2012 16:56
delikatny , smaczny
jolita 28.06.2011 09:16
mniam mniam
iwa643 27.06.2011 06:24
fajny
agnieszka214 26.06.2011 18:38
uwielbiam rosól

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak