Rosół ze swojskiej kury

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • UDKO Z KURY

    1 sztuka
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • cebula

    1/2 sztuka
  • por

    1 kawałek
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 do smaku
  • sól do smaku

    1 do smaku
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1 do smaku
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    1 do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuka
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 sztuka
  • Kurkuma mielona Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do 2l wody wrzucamy liscie laurowe, angielskie ziele i udko. Cebule przypalamy na patelni lub na "palniku". Zagotowywujemy. Następnie na wrzątek wrzucamy włoszczyznę plus łyżeczkę kurkumy i lubczyk oraz czarna cebule i kawałek pory. Gotujemy kilka godzin na koniec doprawiamy przyprawą kucharek, solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 10.09.2014 17:04
lubię rosół i gotuję go co niedziela
erym 22.07.2014 12:52
SmacznaPyza przeciez woda wyparowywuje, warzywka miekna jej ubedzie...
Granita 15.05.2014 13:15
bezcenny...
Ola1young 06.03.2014 14:03
nie ma lepszej zupy od rosołu
Pani Domu 22.01.2014 19:43
fajny rosołek
Ela15 28.12.2013 20:08
uwielbiam taki kompocik
Margo1 03.12.2013 16:57
nie ma jak rosołek
Mati13 16.10.2013 20:04
na kurze najlepszy :)
cooleczka 12.10.2013 16:47
taki najlepszy
gosia1988 09.10.2013 09:41
lubię taki rosół

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat