Rosół z ziemniakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    kilka sztuk
  • kość rosołowa

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka zielona

    3 łyżeczki
  • seler

    kawałek
  • por (biała część)

    kawałek
  • cebula

    1 szt
  • kostka rosołowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kość rosołową przepłukujemy po czym zalewamy wodą. Gotujemy po czym wrzucamy kostkę rosołową. Marchewkę i seler trzemy na tarce o grubych oczkach,pietruszkę siekamy bardzo drobno,por i cebulę cienko kroimy w paski a białą pietruszkę w plasterki. Wrzucamy do rosołu po czym gotujemy jeszcze około 30minut. W tym czasie gotujemy też w osobnym garnku w osolonej wodzie do miękkości obrane i opłukane ziemniaki. Podajemy razem- gorące.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
edita15 11.02.2012 22:18
oo takiego jeszcze nie jadłam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat