Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z wołowiną

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina ok 40 dag
kurczak 1,20- 1,40 skrzydełka, udka
cebula 1 szt
marchew 2 szt
korzeń pietruszki 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
seler 1/4 szt
por 1 szt
pieprz ok 10 ziaren
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z wołowiną

Oba mięsa umyć, zalać wodą i postawić do gotowania. Cebulę obrać, przekroić na połowy i opiec na suchej patelni albo w piekarniki a można innym swoim sposobem.

Marchew, seler i por obrać i opłukać. Natkę i lubczyk, opłukać (trochę pietruszki zostawić do posypania makaronu).
Warzywa i pieprz dodać w połowie gotowania i posolić. Gotowy rosół doprawić do smaku i podawać z ugotowanym makaronem.
Rosół gotować na małym ogniu ok 2 1/2 godz (a można i dłużej). Drobiowe kawałki mięsa można wyjąć troszkę wcześniej.
Mięso na rosół trzeba zalać większą ilością wody bo i tak go ubędzie podczas gotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 03.05.2017 19:32
Dziękuję:)
w mojej kuchni 03.05.2017 11:37
pyszny rosół
Janina 03.05.2017 10:16
Smaczny rosołek;))
Małgorzata92 03.05.2017 09:32
Wspaniały :)
Franciszek 03.05.2017 00:35
pyszny rosół
Łukasz15 02.05.2017 23:31
Uwielbiam rosołek
Bożena Matuszczyk 02.05.2017 23:20
Smakowicie pyszny rosołek.;)
agnieszka214 02.05.2017 21:55
Bardzo lubię taki rósł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak