Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z winem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Goździki całe Prymat 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
ziele angielskie
pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z winem

Warzywa myjemy, obieramy i przekładamy do garnka. Z kurczaka trzeba wykroić pierś i udka, resztę przekładamy w całości do garnka. Dodajemy odrobinę soli. Wkładamy listki, ziele angielskie, ziarenka pieprzu, goździki i obrany czosnek. Zalewamy wodą tak, aby wszystkie składniki się zakryły. Doprowadzamy do zagotowania. Zbieramy szumowiny i dodajemy posiekaną pietruszkę. Zupę parzymy jeszcze 3 godziny. Gotowy rosół przelewamy przez sitko tak aby został sam wywar. Z powrotem przelewamy do garnka i dolewamy wino. Gotujemy jakieś 10 minut, aby wino odparowało. Podajemy z makaronem i marchewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.09.2013 21:45
Nie dodaję wina do rosołu, ale trzeba spróbować.
aisza1 19.03.2013 11:34
ciekawy dodatek wino

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak