Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z wiejskiej kury

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korpus z kury cały 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
seler korzeniowy 1/2 sztuki
por mały 1/2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
ziele angielskie 1 sztuka
sól do smaku
makaron nitki 400 g
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z wiejskiej kury

Kroki postępowania

1
Sprawiony oczyszczony korpus umyć pod bieżącą wodą wstawić do garnka zalać zimną wodą i nastawić na kuchenkę
Krok 1 - Rosół z wiejskiej kury foto
2
Warzywa obrać umyć pokroić na kawałki.Cebulę zrumienić nad ogniem
Krok 2 - Rosół z wiejskiej kury foto
3
Gdy woda zacznie wrzeć zmniejszyć ogień na najmniejszy płomień wrzucić wszystkie warzywa oraz cebulę dodać ziele i pieprz czarny i gotować około 2 godziny aż korpus będzie miękki. Pod koniec gotowania doprawić solą do smaku
Krok 3 - Rosół z wiejskiej kury foto
4
W między czasie ugotować makaron tak jak pisze na opakowaniu
Krok 4 - Rosół z wiejskiej kury foto
5
Można posypać zieloną posiekaną pietruszką. Podawać z ugotowanym w osolonej wodzie makaronem nitki lub
Krok 5 - Rosół z wiejskiej kury foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 23.07.2015 21:36
super przepis
Henryka2 25.03.2013 18:44
To jednak nie z kury a z korpusu. Różnica jest zasadnicza, chociaż wywar smaczny.
Marlenka.S 25.03.2013 17:55
kocham rosołek, gotuję go co niedzielę, a czasami także na tygodniu
magdziorka6 25.03.2013 17:25
najleprzy rozgrzewający bogaty w smaku rewelacyjny rosół-tak zachwalam bo to moja ulubiona zupka
Paolcia 25.03.2013 16:21
mmmmm uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak