Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z serduszek indyczych

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serca indycze 1 kg
jarmuż 2-3 liście
marchewka 2-3 średnie
seler korzeniowy pół średniego
seler naciowy 3-4 łodygi
por kawałek
Kucharek przyprawa uniwersalna
Ziele angielskie całe Prymat 5 kulek
Liść laurowy suszony Prymat 2
natka pietruszki
koper łodygi

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z serduszek indyczych

Kroki postępowania

1
Serca indycze dokładnie umyć, i przełożyć do sporego garnka.
Krok 1 - Rosół z serduszek indyczych foto
2
Zalać gorącą wodą, dodać nieco przyprawy warzywnej, liście laurowe i ziele angielskie - gotować ok 45 minut.
Krok 2 - Rosół z serduszek indyczych foto
3
Do garnka dodać oczyszczone i pokrojone warzywa - gotować na najmniejszym palniku ok. 2 godz.
Krok 3 - Rosół z serduszek indyczych foto
4
Kiedy warzywa są miękkie doprawić rosół do smaku i jeszcze 10-15 minut pogotować nie dopuszczając do wrzenia.
Krok 4 - Rosół z serduszek indyczych foto
5
Rosół podawać z ulubionym drobnym makaronem.
Krok 5 - Rosół z serduszek indyczych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia123410 04.08.2016 10:39
same pyszności:)
Habibi 21.01.2016 09:29
Ja bardzo lubię rosołki na podrobach. Są równie pachnące i smaczne jak na kurczaku, za to nie są tak tłuste :)
2milutka 20.01.2016 22:36
nie gotowałam jeszcze tak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak