rosół z ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcje rosołowe

    1/2 kg
  • marchew

    1 sztuka
  • porcja rosołowa

  • kapusta biała

    3 liście
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do zimnej wody wkładamy mięso, po zagotowaniu dodajemy pokrojone warzywa,ryż i przyprawy, gotujemy do miękkości na koniec posypujemy papryka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (53)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Chojłówna 28.11.2011 12:11
mniam
mic 28.10.2011 12:43
dawno nie jadlem z ryzem, zawsze z makaronem
mic 28.10.2011 12:43
dawno nie jadlem z ryzem, zawsze z makaronem
KasiaK90 13.10.2011 09:13
super
mic 29.09.2011 18:00
super, ja zawsze jakos jadam z makaronem:)
Dorota59 27.09.2011 23:28
z ryżem nie robiłam
ElizaT 14.09.2011 21:47
bardzo lubię
Joanna60 11.08.2011 15:03
tak jeszcze nie jadlam
Ewelina47 05.08.2011 08:00
jadłam z kluskami, ziemniakami ale z ... ryżem
dianix 04.08.2011 16:05
Rosół uwielbiam, mogła by jeść i jeść. Chociaż mój tata mówi, że rosołem to się najeść nie da. Osobiście wolę z makaronem, ale z ryżem też nie jest zły :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat