Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z ryby

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pora 1 sztuka
cebula 1 sztuka
seler pół sztuki
pietruszka 2 sztuki
marchewka 3 sztuki
karp 70 dag
masło 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 3 liście
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z ryby

Zagotować 2 litry wody, dać wszystką włoszczyznę razem z przyprawami. Gotować ok 25 minut. Rybę osolić, i zalać ją rosołem. Dodać masło i gotować aż będzie miękka. Po ugotowaniu rybę wyjąć, rosół przecedzić. Przed podaniem posypać posiekana natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 06.05.2012 16:25
ekstra pomysł;)
owocówka 07.12.2011 13:00
pycha na pewno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak