Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół z roladkami z indyka nadziewanymi zielonym groszkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1/2 kg
skrzydełka z indyka 3 sztuki
włoszczyzna (bez kapusty) 1 szt
indycza szyjka 1 sztuka
groszek zielony 1/2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: rosół z roladkami z indyka nadziewanymi zielonym groszkiem

Do dużego garnka wlej zimną wodę dodaj skrzydełka i szyję , włoszczyznę , ziele i listek, gotuj do miękkości mięsa.Wyjmij włoszczyznę i mięso , marchewkę pokrój na plastry dodaj do rosołu , dopraw.
Filet z indyka pokrój na plastry ,rozbij tłuczkiem ,posól i lekko posyp pieprzem ,filety nadziewaj groszkiem,zwijaj , zabezpiecz wykałaczką ,gotuj w rosole 10 minut,wyjmij pokrój na grube plastry ,zalej rosołkiem podawaj na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 29.02.2016 14:51
Ladnie sie prezentuje
Jadwiga/Jaga85 29.02.2016 09:06
Apetyczne danie
olkaaa 29.02.2016 07:25
fajny pomysł
IKrakowianka 28.02.2016 20:17
pyszny rosołek
SzczyptaChili 28.02.2016 20:15
Bardzo oryginalny pomysł :)
Janina 28.02.2016 17:56
Ciekawa wkładka;))
Barbara13 28.02.2016 16:04
Fajna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak