Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z roladkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartka kurczaka 30 dkg
50 dkg wołowiny
15 dkg cieleciny
5 dkg wątróbki
mąka 1/2 szklanki
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z roladkami

Mąkę zmiksować z wodą i jajkiem, olejemsolą i natką pietruszki, usmażyć naleśniki, ciepłe ścisło zwinąć i pokroić w paski ok. 1 cm. Wszystkie mięsa zalać 2 litrami zimnej wody i gotować około godziny na wolnym ogniu. Zebrać szumowinę. Wątróbkępokroić w kostkę, pokrojone warzywa i cebulę zrumienic na maśle dodac do rosołu. Przyprawić, gotować pół godziny i przecedzić. Naleśnikowe roladki zalać goracym rosołem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 22.12.2011 20:44
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak