Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół z pulpetami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

blion warzywny z włoszczyzny 1 litr
czosnek 1 ząbek
skórka z cytryny
imbir plasterek
pulpety
mięso mielone z indyka 30 dkg
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
bulion warzywny 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: rosół z pulpetami

Gotujemy bulion warzywny z włoszczyzny listka laurowego ziela angielskiego ,pod koniec gotowania dodajemy kostkę bulionu,kucharek pieprz pokrojony ząbek czosnku imbir i kawałek skorki cytrynowej.Do mielonego mięsa dodajemy pokrojoną cebulę jajko sól i pieprz do smaku oraz drobno posiekaną natkę pietruszki.Dokładnie mieszamy i formujemy pulpety wielkości orzecha włoskiego.Z bulionu wyjmujemy włoszczyznę i do wrzącego wkładamy pulpety i gotujemy na małym ogniu 10 min.Delikatnie wyjmujemy pulpety do bulionówek i zalewamy przecedzonym rosołem i dekorujemy gotowanymi warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wazka 12.02.2012 09:27
Extra przepis
Reda 12.02.2012 09:22
Pycha
Reda 12.02.2012 09:22
Pycha
agnieszka214 29.08.2011 06:05
smaczne
MAR3STA 28.08.2011 19:57
chętnie spróbuję
pioge7 28.08.2011 09:54
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak