Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z pręgi wołowej

2.0
(8)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 1,40 kilograma
marchewki 4 sztuki
por (biała część) 30 cm
pietruszka 2 sztuki
seler 1/2 sztuki
cebula 1 sztuka
kalarepka młoda 1 sztuka
natka pietruszki do dekoracji
kapusta włoska 1/4 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z pręgi wołowej

Umytą pręgę poporcjować, przełożyć do garnka, zalać 3 litrami wody i gotować na minimalnym ogniu. W czasie gotowania zbierać szumowiny. Gotować do miękkości mięsa.

Warzywa obrać i ewentualnie przekroić na kilka części jeśli są duże. Na palniku opalić cebulę. Gdy mięso będzie już miękkie dodać warzywa i gotować do ich miękkości. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na talerzy posypać natką pietruszki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 07.11.2016 20:02
zdrowa,smaczna zupka
ania2610 07.11.2016 19:14
bardzo lubię
Wafelek2601 07.11.2016 16:29
Uwielbiam rosół
w mojej kuchni 07.11.2016 16:11
pręga jest smaczna i zdrowa dla naszych kości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak