Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z mięsnymi pulpecikami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

korpus z kury 1 sztuka
pierś z kurczaka 250 gram
imbir 2 cm
czosnek 2 ząbki
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
por (biała część) 5 cm
seler 1 plaster
sos sojowy 2 łyżki
sól 2 łyżeczki
szpinak świeży 1 szklanka
makaron ryżowy 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z mięsnymi pulpecikami

Korpus umyj i włóż do dużego garnka, zalej wodą. Obgotuj. Zdejmij pianę. Dodaj przyprawy i warzywa. Gotuj ok pół godziny na bardzo malutkim ogniu. Podałam z makaronem ryżowym.

Piersi potnij w dużą kostkę, przełóż do rozdrabniacza wraz z imbirem, odrobiną soli i obranym czosnkiem. Rozdrobnij. W rondlu zagotuj wodę. Z mięsa uformuj pulpety. Wrzucaj na wrzątek. Gotuj ok 5 minut po czym przełóż do rosołu i gotuj jeszcze chwilkę. Podawaj ze szpinakiem i makaronem ryżowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kardamonovy 27.02.2017 14:05
Muszę w końcu kiedyś zrobić coś w ten deseń. Pycha!
halina17 25.02.2017 19:26
Dobre danie.
adelajda 25.02.2017 18:20
super pomysł
Wafelek2601 25.02.2017 12:51
Świetny pomysł
jan_mag 25.02.2017 08:57
Bardzo dobre :)
jagoda5913 24.02.2017 23:54
fajny pomysł
Bernadeta1 24.02.2017 19:20
na pewno smaczna zupka
wwwiolka 24.02.2017 19:01
Bardzo fajne danie.
Agnieszka-87-25 24.02.2017 16:07
mniam kuszący
tobi1989 24.02.2017 14:44
Bardzo smaczny :)
Małgorzata92 24.02.2017 14:26
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak