Rosół z lina

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki

    3 sztuki
  • pietruskza

    2 sztuki
  • seler

    0,5 sztuki
  • cebula

    1 duża
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 sztuki
  • ziele angielskie

    3 sztuki
  • pieprz

    1 do smaku
  • ryba

    70 dag
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

zagotować 1,5 l wody dodać włoszczyznę oraz wszystkie składniki gotować 20 minut rybę oczyścić osolić zalać je rosołem dodać masło i gotować aż ryba będzie miękka na wolnym ogniu tak aby rosół tylko mrugał po ugotowaniu rybę wyjąc rosół przecedzić przed podaniem posypać natką pietruszki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat